Dit is New York

Empire State Building

Empire State Building New York

De bijnaam van New York is The Empire State. The Empire State Building ontleent zijn naam dan ook aan die bijnaam van de stad. Het is de één na hoogste wolkenkrabber in New York en is 381 meter hoog (de hoogste wolkenkrabber is het One World Trade Center). Het gebouw bevindt zich in de wijk Manhatten in New York, en wordt vooral bezocht vanwege het fantastische uitzicht dat het over de stad heeft. 

Er is een observatiedek op de 86e verdieping, en nog een top deck op de 102e verdieping die je kunt bezoeken. Het observatiedek op de 86e verdieping biedt een geweldig 360 graden uitzicht op de stad. Het hoger gelegen opservatiedek is volledig binnen en kleiner dan de eerste. Je betaalt extra als je ook het observatiedek op de 102e verdieping wilt bezoeken. 

Geschiedenis van de bouw

De bouw van de Empire State Building werd gestart vanwege een wedstrijd in New York om het hoogste gebouw ter wereld te bouwen. In januari 1930 werd begonnen met het uitgraven van het gebied waar het gebouw moest komen te staan en op 17 maart begon de bouw van de Empire State Building. Er werden zelfs wel 4,5 verdieping per week gebouwd. Na ruim een jaar werd de bouw afgerond, en het gebouw opende op 1 mei 1931. 

Share this page