Dit is New York

Chinese New Year

Chinees New Year New York
maandag, 8 februari 2016

Naast Beijing, is er wellicht geen betere plek om het Chinese Nieuw Jaar te vieren dan in New York. Het feest gaat samen met een aantal dagen van gratis evenementen, zoals een Firecracker Ceremony, Culturual Festival en Lunar New Year Parade & Festival. 

Een van de traditionele Chinese New Year activiteiten is de Firecracker Ceremony op het middaguur (12 uur) om het nieuwe maanjaar te vieren. Wel is het illegaal voor individuen om vuurwerk af te steken, vandaar dat deze formele Firecracker Ceremony er is, georganiseerd door Chinatown organisaties. Naast het vuurwerk zijn er ook dansende en drummende leeuwen. Na de ceremonie is er een parade door de straten van Chinatown. 

Wil je een draak zien dansen? Dan kun je Chinatown's Lunar New Year Parade & Festival, een geliefd cultureel feest in de stad, echt niet missen. Bij de start van het nieuwe maanjaar, gaan er drakentroepen door de straten van ChinaTown. Je ziet in deze parade praalwagens, fanfares, aziatische muzikanten, goochelaars en acrobaten (in 2015 wordt deze parade gehouden op 22 februari). 

 

Share this page