Dit is New York

Kerst in New York

Kerst New York
woensdag, 2 december 2015 tot vrijdag, 8 januari 2016

Het is de mooiste tijd van het jaar, daarmee doelen we natuurlijk op Kerst in New York. Tijdens deze periode zijn er in New York vele kerstbomen te vinden, versierde winkeletalages en meer attracties in de stad. Vanaf Thanksgiving ontstaat al de kerstsfeer in New York, je hoeft er dus niet daadwerkelijk tijdens de kerstdagen zelf te zijn om deze sfeer te kunnen proeven! 

Tips (Do's en Don'ts) Kerst New York

Tip: Breng een bezoek aan het Rockefeller Center Plaza. Hier staat een grote kerstboom met tienduizenden lichtjes. Vooral in het donker is dit een mooie plek!
Don't: Tenzij je het zelf echt wilt meemaken, is het af te raden om naar de schaatsbaan te gaan bij het Rockefeller Center. Deze baan is namelijk relatief duur, en je staat vaak lang (tot wel uren!) in de rij voordat je kunt gaan schaatsen. Als je begin januari gaat, dan is er geen wachtrij en is het ook goedkoper dan in de kerstperiode. Er is ook een ijsbaan in Central Park, deze is net zo sfeervol maar (vooral door de weeks) een stuk goedkoper! Wil je toch graag naar de ijsbaan bij Rockefeller Center, en je voelen als een VIP? Boek dan het VIP arrangement Ice Skating. Je kunt de wachttijd dan doorbrengen in een warm overdekt chalet, met gratis chocolademelk en versgebakken koekjes. Ook word je geholpen bij het aantrekken van je schaatsen. Daarna kun je een bezoek brengen aan Top of The Rock (inbegrepen bij de prijs). 

Tip: Ga window-shoppen! Boetiekjes en warenhuizen zorgen er altijd voor dat hun etalage er prachtig uitziet gedurende de kerstperiode 
Don't: Blijf niet alleen in het centrum (Manhattan), maar loop van Fifth Avenue vanaf Rockefeller Center naar FAO Schwarz Toy Store.

Tip: Ga naar FAO Schwartz, dit is de beroemdste speelgoedwinkel in New York. 
Don't: Ga hier vooral niet in het weekend heen, er is dan vaak een rij. Het meest rustige moment is door de weeks vlak na openingstijd. 

Tip: Ga naar Macy's 'Santaland', dit is een echt winterwonderland met kerstbomen, speelgoedtreintjes, nepsneeuw en elfjes. Ook vind je hier de enige 'echte' Santa Claus. 
Don't: Ontwijk een bezoek hier in het weekend of in de middag, maar ga door de weeks vlak na openingstijd. 

Tip: Bezoek een kerstshow in New York. Voor kinderen is vooral 'Christmas Spectacular' in Radio City Music Hall een aanrader. 
Don't: Probeer niet op het laatste moment nog te reserveren in een restaurant voor 1e kerstdag. Deze zijn namelijk vaak al volgeboekt. Op kerstavond is het een stuk rustiger. 

Kerstmarkten in New York

WinterVillage in Bryant Park, New York

Datum: 21 oktober 2014 - 4 januari 2015
Waar: Bryant Park (neem de B,D, F of M metro naar 42nd Street/Bryant Park)

Deze openlucht kerstmarkt heeft verkopers die van alles verkopen van kleding tot accessoires tot eten en (warme) dranken. Alles wat op je verlanglijstje staat vind je hier, een unieke winkel-ervaring in Bryant Park. Ook is er een schaatsbaan te vinden en kun je karaoke zingen. Natuurlijk is er ook altijd warme chocolademelk te vinden om op te warmen! 

Union Square Holiday Market, New York

Datum: 20 november 2014 - 24 december 2014
Waar: Union Square Park (neem de N, Q of R naar 14 Street/Union Square Park)

Deze kerstmarkt is jaarlijks geopend tussen thanksgiving en kerstavond, en heeft een variëteit aan handgemaakte sieraden, kunst, kleding, speelgoed en nog veel meer. Het is gelegen in en rond Union Square Park. 

Columbus Circle Holiday Market, New York

Datum: 2 december 2014 - 24 december 2014
Waar: Central Park West

De Columbus Circle kerstmarkt is gelegen op een van de meest geweldige locaties in New York, namelijk in Central Park. Het is gelegen vlak bij de zuidwestelijke ingang van het park, en de plek is ideaal om te shoppen van verkopers en designers. Ook kun je er genieten van lokale gerechtjes. Je vindt er houten puzzels, woonaccessoires, truffels en nog veel meer. 

Share this page