Dit is New York

Oud en Nieuw New York

Oud en Nieuw New York Times Square
donderdag, 31 december 2015 tot vrijdag, 1 januari 2016

Oud en Nieuw, New Year's Eve... dé plek om dit te vieren in New York is eigenlijk wel op Times Square, waar de bekende Times Square Ball is. Om 23:59 laat men de bal zakken ("ball drop") waarmee het signaal wordt gegeven dat het nieuwe jaar begint. Meer dan een miljoen mensen komen ieder jaar naar Times Square om daar de bal te zien zakken, en ook op televisie is dit evenement vaak terug te zien. De bal is geplaatst op het dak van One Times Square, en is daar ook het hele jaar door te zien. Als je dit wilt meemaken kleed je dan warm aan want New York kent rond middernacht in die periode temperaturen rond het vriespunt! Ook dien je op tijd aanwezig te zijn om een plek te hebben (12 uur van te voren is geen uitzondering!). En vergeet niet dat er vaak geen toilet in de buurt is.... ook is er geen vuurwerk te zien, maar wel een lichtshow en confetti om 00:00 uur. 

Wil je een goed zicht hebben op het laten zakken van The Ball, dan vind je het beste uitzicht vanaf Broadway tussen 43-50 Street en op Seventh Avenue tot 59th Street. Het beste kun je op Times Square komen via SIxth of Eight Avenue (ga met de metro, straten worden al vroeg afgesloten voor verkeer).

Natuurlijk zijn er ook op vele locaties feesten te vinden, vaak zijn de kaartjes wel prijzig en moet je er ook op tijd bij zijn. 

Boottocht Oud en Nieuw New York

Wil je niet in de kou wachten, maar wel een onvergetelijke avond meemaken tijdens Oud en Nieuw in New York? Wees er dan op tijd bij en boek een kaartje voor een boottocht van 22:00 - 01:00! Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op het vuurwerk bij het Vrijheidsbeeld en heb je een avond met lekker eten en een DJ. Je vaart door de haven van New York en ziet de lichtjes van de skyline van Manhattan. Als het 12 uur is krijg je champagne (inbegrepen) waarmee je een toast uitbrengt terwijl je geniet van de lucht die zich vult met kleurrijk vuurwerk! Onbeperkt wijn, bier en frisdrank en een glas champagne om 12 uur is inbegrepen bij de prijs. Ook zijn er hapjes. Je moet 18 jaar of ouder zijn om op deze boottocht mee te mogen (en 21 jaar of ouder om alcohol te drinken, neem dus ook je paspoort mee!). Koop je kaartje hier voor de prijs van ongeveer €115,-. 

Share this page